Juldagen 2010

Igår var de julafton, Tildas första.. massor av paket att riva i, dock inte så nyfiken på dem som vi hoppast ;P.
Vi började firandet med julmat här hos oss, sen gick vi över till Andreas föräldrar, 40 min hann jag vara där innan jag fick astma och blev tvungen att gå hem.. då kom de över hit till och och fikade iallafall, sen vid 20 så var "firandet" slut, Tilda somnade och jag och käreste min deckade i soffan. Skönt och lugnt blev de =)

Idag har varit en lugn dag, Tilda och jag gjorde mysfrukost innan vi väckte upp pappsen, därefter kanatade vi över till farmor och farfar en sväng, sen tillbaka hem för att få besök av näslund. Därefter åkte jag på Ica, köpte toning och här sitter jag nu å väntar på resultat?? =)

Ikväll blir de jobb på Tuppez, ser ja fram emot, stressigt men skoj, och en fullare plånbok imorgon än många andra =)

Jajaja, nu är de dax att skölja ur! hej så länge och god fortsättning på er alla!
//L

Ett gammalt inlägg från min tidigare blogg, och lika sant nu som då!

torsdagen den 19:e november 2009

minnen från förr!

Ibland känns de i hjärtat, jag saknar att inte ha er i livet! så många år som gått men ändå känns det som nyss! jag kan fortfarande höra min mormors röst i telefonen när hon svarade. Ibland susar hennes doft förbi mig och de känns som att hon är här alldeles nära. Å "moffa incko", vårt kortspel, favoriten, skittunna och jag fuskade jämt! =) Nu när det går mot jul saknar jag dem ännu mer, jag saknar jularna hos dom då alla var samlad, jag var så lycklig! det är jag nu med, ingen tvekan om det. Men det var speciellt, allt julpyssel och alla paket, att tända ljuskronan i köket och hänga upp pepparkaksgubbarna i fönstren, den ständiga taragonan vi fick och porslinstomten som alltid dök upp! godisskålen med gröna,gula och oranga karameller! Att snurra i fotöljen och spela stenspelet! men också att smyga in i morfars rum och titta på granen med alla dess flaggor! att smyga ner i källaren och leta paket.. eller monster! clownnäsan hängde alltid där i den blå trappen. Tänk va man minns! På övervåningen hörs musik från morbror och mina syskon! de "stora" var där uppe! under kalleanka fick man sig alltid ett gott skratt när morbror underhöll och härmade Baloo eller piff å puff! =) å de gånger man ritatde på morfars tipskuponger med kusinvitamin! gärna hundar och "hänga gubbe". Mot kvällen åt man gärna en halv rundkaka hårdbröd och på morgonen serverades "smöröga" eller riktig choklad! vad jag saknar.... speciellt nu, nu när generationen växer, men det är väl så det är.. några försvinner och andra tar över.. det är väl det som kallas livet!jag skulle bara så gärna vilja ha er här!

Jag saknar er!

En snöig helg på hotell!

I helgen som var åkte vi upp till Hudik på fredagkväll för att gå ut och äta texmat med Andreas jobb, filialen i Hudik hade bjudit upp Bollnäsgrabbarna med respektive. De var en mycket trevlig kväll trots att jag kände mig lite halvhängig, har inte varit tipptopp i luftrören på ett tag. Men efter lite medicin och lite god mat och dryck så kändes de bättre =). Eftersom vi åkte upp till Hudik och inte var i Bollan så fick vi "söderifrån" bo på hotell vilket var väldans mysigt, Andreas och jag insåg att efter 8 års förhållande så har vi ALDRIG bott på hotell, förutom dom få gånger vi varit utomlands såklart.. men de räcknas inte! Hur som haver, på lördagen så var det dax för handboll i Hudik, så tjejerna anlände vid 11-tiden då jag befann mig på hallen redan, ett mycket trevligt besök av Kim gjordes också och helt plötsligt kändes det som att vi var nästan 10 år tillbaka i tiden så vi tränade våra första brudar. De kändes riktigt kul att Kim kom och vi kom fram till att vi kanske borde höras lite oftare än typ vart 4 år eller så.. det är konstigt det där med att inte ses, vad är det egentligen som kommer imellan? är man så upptagen hela tiden med sitt eget liv att man glömmer bort sina vänner? men svaret är väl lite att det faktiskt blir så. Man har olika vardagar, olika vänner och tiden rullar på.. så vipps har åren gått! men för min del kändes det precis som vanligt, som att vi skulle ha träffas för bara någon dag sedan, men de är nog så, riktiga vänner känns det så med, då spelar tiden ingen roll.. ojoj nu blev de lite smått djupa tankar ibland, och inte vet jag om jag fick fram det jag menade heller ! men men, som slutresultat så har det dock vart en superhelg jag gärna gör om. Nu är det dax för välling och sängkrig med Tut! =)

Hej på er så länge// L

Söndagsmys med min Lisa!

Ja i söndags var hon hemma min fina lisa, vi hade en riktig söndagsmyskväll med tvspel och godis =)
de var så himla skoj att få ha henne här igen en stund och vi skrattade gott, busade med Tilda och pratade massor!!! Men som tur är dröjer de inte så länge igen tills jag får träffa damen, redan till veckan kan hända att de blir en middag på schemat och de ser både jag och Andreas fram emot! tur att de är jul så du kommer igen vännen! =)

De märks när en nära vän flyttar, va mycke tid man har brukat spendera tillsammans och vad mycke man brukade göra, spontangrejer som planderade! de blir lixom lite luckor här och där nu juh!!

Nu kanske de låter som jag inte har några vänner kvar, men ta det inte så om du läser detta för jag har många underbara vänner här, men likförbaskat så känns de tomt på Lisafronten såklart!

Jaja, hur som haver, en mysig kväll var de iallafall och jag hoppas de blir fler! tack för den här gången iallafall vännen!! kraaaamen!

//L


Hela veckan i korthet!

jaha så sitter du där och tänker.. jaha nu har hon ballat ur igen.. så mycket för den bloggen HA där fick du, för jag har haft en så fulltuppvecka att jag inte lagt någon tid på bloggen, mycket andra roliga saker har hänt istället. vi börjar:

Måndag den 6/12

Pappa fyller år.. dock var han lite krasslig och jag hade handbollsbrudarna så de blev inte av att uppvakta honom.
Tisdag den 7/12

Då fyllde jag själv år, städade och hade kalas på eftermiddagen och kvällen. Tildas farmor kom på morgonen med paket som innehöll ett strykjärn, mamma kom med en fågelholk (ja jag vet de låter konstigt, men den är till min lilla kollostuga och är faktiskt jättesöt) och en smörgåstårta. Sen kom Anita B med en jättefin ljuslykta med ett blomsterarrangemang i med en vaxad ros. Pia och Hanna kom också på kvällskvisten och fikade, de hade med sig ett härligt presenkort till ett va ska man kalla det, inte spa men typ, som har massa anstiktsbehandlingar och dyligt. Av älsklingen fick jag pengar till en crosstrainer och samma av pappa.

Onsdag den 8/12

Då hade jag mammaträff här hemma med massa goa barn och mammor, vilket är jättemysigt varje gång vi ses, de blir inte ofta men när de väl blir av är det alltid lika kul.

Torsdag den 9 /12

Då kom mina två fastrar på besök för första gången, de var hur mysigt som helst att få en hel eftermiddag med dom, Tilda fick också present vilket var en jättefin docka från majas café.

Fredag den 10/12

Då var mina syskon här och uppvaktade mig och myste med Tilda, jag fick mer pengar till min crosstrainer vilket jag önskat mig, så snart kan ja köpa den =) då ska de bli träna av ;)

Lördag den 11/12

Då var de jobb från 17 - 04 på Tuppen som gällde, julbord stod på menyn och de var en mycket rolig kväll, väldigt skoj att få stå i en annan bar och de är ett helt annat sätt att jobba där än på tranan. Jag hade en gäng gubbar och snovalpar som jag serverade =) varav en kille hela tiden försökte ge mig komplimanger men som resulterade i att jag tyckte han bara blev drygare och drygare. Helt plötsligt säger han föjande: det är nått fel på min telefon.. , jasså sa jag, jaaa kolla här sa han, vad är de som är fel säger jag.. han svara : jag har ju inte ditt nr.. mitt svar blev: va det de bästa du kunde komma på sen gick jag. Det är de dryga med människor med alkohol i kroppen, men men man får ta dem med en nypa salt och strunta i dem när dom är så där... hualigen! =P

Sön: Handbollssammandrag hemma med samling kl 9, jag kände mig som en drake, sovit 2,5 timme. Så jag såg helt borta ut tror jag!

Så.. de var den veckan de! PUST! så därav sket jag faktiskt i bloggen =)

Vi hörs.. nu är det en ny vecka, dock betydligt lugnare.. tror jag iallafall!! de visar sig i nästa veckas korthetsgenomgång..

Vi ses // L


Drivex cup för hela slanten!

Så har en till helg nått sitt slut, helt sjukt vad dagarna springer iväg, står inte på så är jag tillbaka på jobbet och ett år har passerat , fast det känns som en vecka typ. I helgen spenderades fredagkväll och lördag dag och kväll i Edsbyn, varit på cup med några från vår träningsgrupp, det gick riktigt bra och tjejerna fick bronsmedaljer med sig hem som resultat. Svider dock att vi missade slutspel om 1a plats med ett mål i målskillnad.. men men, dax att glömma och gå vidare.... =)

Idag har jag julstökat lite (städat) införskaffat ett nytt vardagsrumsbord med 4 vita korgar under (supernöjd)!!
Nästa mål är en ny tvbänk och nya soffor! såååå trött på våran soffa som man sitter som en dubbelvikt ekorre i, med totalt nästintill platta dynor.. skitsoffa!

I veckan blir de fullt upp, imorgon är de lungt, eller ja, jag måste städa och baka, tisdag blir de födelsedagsfika för den som dyker upp.. typ mamma! =) , sen ons hoppas jag på besök av härliga mammagruppen! torsdag får jag besök av mina fastrar, fredag så hoppas ja på mys hos Pia, lördag blir de jobb på tuppen, söndag mys med Lisa.. =) nu var de slut på dagar va???? =)

Skönt att ha något inplanderat.. varit många tråkiga dagar nu med en ryggvärk som heter duga! hoppas på att ryggen håller sig snäll den här veckan!!

Vi ses// L


En helg full av handboll

Japp, i helgen blir det proppat med handboll! Några av mina handbollsbrudar ska spela Drivex cup som kommer att hålla på under fredagkväll och lördag dag/kväll. De kommer bli en mycket rolig och spännande helg med tanke på den utveckling som tjejerna gjort hittills under denna säsong! alla, och då menar jag inte bara cupbrudarna utan ALLA i laget har verkligen tagit många stora steg framåt, och de får man säga är mycket tack vare Emelie som är mycket duktig på att leda träningarna! Både jag och Johanna är otroligt glada att hon kommit med i ledarstyrkan, speciellt nu när Jojje tänker vara hemma till våren och mysa lika som jag har fått göra! =)

Hur som haver, håll alla armar, tummar, tår och ben för att vi ska lyckas ta hem hela cupsegern i helgen, de är vi värda! ;)

Idag har jag flaxat runt lite på stan, shoppade nya tossar till Tilda som hon kan ha ute i kylan, dock rör vi oss inte ute nu i DENNA kyla, men när de blir lite bättre väder. Sen inhandlades det två nya jamasar också, stl 86... sista storleken på småbarnsavdelningen... men giiissses, tur att hon har 80 på kläderna för övrigt annars iallafall, tänk, snart måste ja handla på stora barnavdelningen och inget fel i de, men då är ju min lilla tut STOR.. STOR PÅ RIKTIGT!



Nu blir det husletande, sen travtittande, efter de kojs!

Hej på er // L

RSS 2.0