1:a advent!

Så har nedräkningen börjat och jag känner inte alls någon julkänsla.. fy va tråkigt det är. När man var liten var de ju galet kul att få ta fram adventsljusstakarna och göra "jul" hemma. Nu när det är så otroligt mycket snö också och det ser ut som att vi kommer få en vit jul.. men inte 17 känns de bättre för de! men men. jag har inte tappat hoppet än, vem vet det kanske kommer!!!!

I helgen har de varit lite stökigt med lilla Tilda, hon är för 5 gången om förkyld sedan mitten på aug, och för varje gång har de bara blivit värre och värre. Nu i helgen blev hon så dålig i luftrören så hon tillslut bara låg och tittade i taket och kippade efter andan. Klockan 04.30 igår så åkte vi in till akuten där hon fick betapred och syrgas med nått läkemedel, vad kommer jag inte ihåg. Tilda var jätteduktig och efter behandlingen somnade hon som en stock och sov 4 timmar i sträck, vilket hon inte gjort på hela veckan.. mamman somnade också kan ja lova! På akuten fick vi träffa en underbar doktor vid namn Peter, han tog emot oss och Tilda med stor respekt, och trots att hon är så liten så förklarade han och visade på lek vad han skulle göra på henne innan han gjorde det, stor stjärna i himlen för de kan ja säga. Inte många känns de som, som gör så med så små barn, inte vad jag har erfarat än så länge iallafall, så de va riktigt skönt, sen träffade vi en härlig sjuksköterska också som skojade och pratade med Tilda så de slutade med att Tilda hellre ville vara med henne och sträckte armarna åt henne.

Nu mår iallafall skruttan bättre, hon har fått Ventoline och betapred hemma och läkaren berättade att han ansåg att hon har förkylningsastma med att det är något som kommer att växa bort, men förvånad över de är jag inte med tanke på att jag själv är asmatiker och också blir jättesjuk när jag blir förkyld så jag är van rutinerna och vad som händer så de känns ändå lite skönt iallafall att man har erfarenhet.

Igårkväll kom Lotta M, Frida och Emelie hit och sällskapade med oss då grabbarna var på hockey, vi pratade massa och käkade både godis och grönt. En mysig kväll, väl behövd.

Nu måste ja rusa, tro de eller ej men bingolotto står för dörren och sambon har bjussat på en lott så håll tummarna nu så höres vi!

Ha de gott //L

Vinterpromenad med la familja! <3

De bästa som finns!


Bygga hus!?

Idag har jag varit på öppna förskolan med Tilda, Ludde och Zizzi plus en hel höööög med barn å mammor och pappor till såklart! tror vivar 32 familjer där idag under sången! Tilda och jag var där redan kl 10 imorse och käkade frukost, jättemyspys! sen efter sången åkte Zizzi och jag ner med våra små och lunchade på stan, därefter lite shopping. En sak har jag kommit fram till efter att jag spenderade några få minuter i en provhytt.. JAG MÅSTE BÖRJA TRÄNA OCH ÄTA BÄTTRE! herregud, ska de fortsätta så här så stannar jag inne snart och visar mig inte för någon! huuuuualigen! inte många kg kvar tills jag väger lika mycket nu som när jag var höggravid å my good! =(

Problemet hos mig är väl att jag är otroligt dålig på att komma på mat, dessutom kommer jag ju aldrig iväg på gymmet heller.. och när jag väl försöker får jag åka hem för att Tilda är hysteriskt ledsen på kvällarna om inte jag är hemma. Nu kanske du tänker att herregud hon klara väl sig.. men riktigt så enkelt är det inte, för de första så är de svårt att koncentrera sig när man vet att hon är jätteledsen hemma, sen är de jobbigt för Andreas också att alltid ha en grinpöl hemma, de måste kännas sjukt jobbigt för honom. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på med lillskrollan på kvällarna, jag försöker att åka bort och vi försöker att inte ge upp, men nu orkar vi nog snart inte! Inte pappsen iallafall, och de förstår ja till fulla.. Nu är de väl inte så här varje kväll, ibland går det bättre ibland sämre, men känns som att det kan få vända snart! För allas skull! Lilla hjärtat är det inte heller lätt för, att vara så fast vid mamma!


Jaja, nog om den saken för den här gången, till dagens rubrik, Andreas och jag hoppas på att inom något år kunna bygga vårt drömhus vilket bara beror på hur de går att skriva om tomten eller inte, idag är tomten skriven som grönområde vilket man måste ändra innan man överhuvudtaget får bygga, sen måste man få bygglov, huslån o.s.v.  o.s.v. Men jag håller alla tummar och tår för att det går i lås, och de bästa, jag har äntligen fått min sambo och hänga med på detta.. han känner också att det skulle vara skönt med något eget.. =) ÄNTLIGEN! nu undrar du kanske var tomten är? tiiihi! de du de skriver ja inte än!

När de snart dax för trav, sen blir de sängen! men nu, mer hustittande! har du några tips? säg gärna till!

Hej så länge // L

Miljonär!

Hej hopp gummipopp!

Idag har jag traskat omkring på stan en sväng med Tilda som sällskap. Letade en tunnare overall än den hon har, den blir för varm att ha om man till exempel bara ska iväg och handla mat eller åka och hälsa på hos någon eller så, de blir väldans varmt i bilen åsså! Men utan resultat blev de, hittade istället lite annat smått och gott, en body, en vit kofta, ett par jeans och nya kalasbrallor i vitt.. allt från Lindex. Enligt min mening så tycker jag Lindex har de bästa barnkläderna i den här stan, iallafall som passar Tilda bäst som är lång och smal.

Efter stan blev det MAX--driven och sedan åkte jag vidare till Arbrå till min kära syster.. då passade min bästa bror på att komma över också, så ja fick träffa båda mina underbara fina syskon =)

kl 16 slutade Andreas, då åkte han med sin arbetskamrat upp till oss och sen bar de av hem. Väl hemma blev de lite käk sen åkte A iväg för att spela innebandy och kvar hemma blev jag å tut.

Just nu sover skruttet efter ett härligt kvällsdopp i ... ja inte ljusnan iallafall.. nejnej i hennes blåa fina badbalja.. hm.. kanske borde köpa en rosa? NEJ ja skoja, blir tokig på sådant där så jag måsta bara skriva de, många anser ju att tjejer "bör" ha rosa och killar blått, ja du förstår nog hur jag menar.. och kanske inte just badbalja, men kläder å sådant.. och de gör mig GALEN! varför skulle inte Tilda kunna få ha blått? hon passar SKITBRA i blått :P

jaja nog om de, blev visst en liten genusbit också, men de bara slog mig, de händer att man stöter på dessa frågor lite då och då när man har små.. som har ALLA färger... =)

För övrigt.. varför har jag skrivit Miljonär som rubrik tror du? ja jag skulle önska att jag hade blivit de, men vem vet, i skrivande stund kanske det är så.. haha skämt å sido, jag har premiärspelat på trav ikväll på DD. Sitter med spänning och inväntar resultat just nu! hur tror  du de går ? låt mig höra din gissning så kanske ja delger svar sen! =) 


(alla bilder kommer från Lindex)


Tjingelingbadring!! //L


Teaterpremiär

Då var premiären avklarad, fast egentligen känns det mer som att den egentligen är imorgon när vi spelar på biblioteket. Men men helt galet skoj var det iallafall. Vi spelade på Kilbergs förskola för 3 till 5åringarna, de hängde på precis som vi hade hoppats på. Imorgon väntar två föreställningar på Bollnäs bibliotek och sen på eftermiddagen ska vi spela på bästa backstugan!

Och vad är det få för nått jag pratar om, jo ett egetskrivet materiall som 3 av 5 skådespelare har knopat ihop, riktigt bra blev de, det handlar om en stackars polkagris (Jag) som blivit bortrövad av den lurviga svarta spindeln. PPGG (Lotta) ger sig ut för att söka efter mig och träffar på olika karaktärer som barn känner igen från olika ökända barnvisor så som bäbä vita lam, blinka lilla stjärna, imsevimse spindel med flera.

Hur som helst, en lyckad dag och nu längtar jag verkligen till imorgon =)
Nu väntar handbollsträning med Emelie och tjejerna, därefter blir det relaxen med pottsorken och ev. Pia!

Hej på er // L

Kissade på "tanten" och saffranssemlor!

Så där ja, då har jag lärt mig lite om koder och design.. om sicken jobbig ide att försöka göra nått eget.. tog mig som nybörjare många timmar innan jag lyckades få till något! men men så som du ser så blev det! vad tycks?? =) Å VÅGA PÅSTÅ ATT DET INTE ÄR FINT hehe!!

Idag var jag på BVC med Tilda!
Allt gick bra, hon hade äntligen ökat i vikt och det med besked, lite över 600 g hade hon fixat till!! yeeey sa mammsen, hon hade även växt 2 cm på bara en månad.. ajaja vilken växtvärk.. tänk dig själv om du skulle växa två cm i månaden! =) så idag väger Tut lite över 9100g och är 76 cm lång (stora damen). När hon var mätt och klar så låg hon på skötbordet och BCV-Annelie lekte lite med henne för att sedan gå till datorn och skriva in de nya uppgiftern, då upptäcker hon att hon är blöt på tröjan.. haha Tuuuuut kissade ner BCV-tanten!! hihi!! så går de när man måste ligga nakenfis och bli vägd & mätt och tittad i munnen på nya fina tande.. paybacktajm tyckte Tilda! och mamma skrattade!

Därefter stannade vi på babysång och åt lunch sen tvärslocknade Tilda i matstolen på öppna förskolan, så då var de väl dax för hemfärd haha!!!

Väl hemma kom mormor över en sväng.. och farmor, sen när pappsen kom hem strax efter fyra så pös jag på handbollsträning och körde hårt med mina små brudar.. de är för härliga dom, och duktiga!

Därefter blev det ett stopp på statoil för att köpa mjölk och fil... och två stycken saffranssemlor råkade slinka med.. men gött var de!

Nu blir det sängen! trött som en tok och nacken skaver.. om en nacke nu kan skava, men vet inte hur jag bättre kan förklara det!

See ya!

//L


Mysbyxtajm och godisdax!

Japp, så var de helg igen. Andreas har masat sig iväg och tränat längdskidor.. kanske dax, vasan står snart för dörren! Tilda och jag har myst hela morgonen, badat, sovit och nu ätit lunch. Ikväll bär de av till fru ida för en myskväll men härliga brudar, de gillas starkt med tanke på att jag suttit mestadels i min egen soffa.. ja jag vet inte hur länge.. tråkigt men det är lätt att det blir så med små i huset..man blir bekväm och lat helt enkelt! De får bli skärpning helt enkelt!

SÅ nu är de färdigskrivet, tut väntar på lek!

vi ses ikväll girls! =)

//L


Snö snö snö.. då är det bäst att plocka fram pulkan.. =)

Så där ja, då var de vinter igen, helt sjukt, tycker de känns som det var igår man tittade ut och tänkte att hur tusan ska all denna snö någonsin försvinna så de blir sommar igen.. efter de har en vår , en sommar och en höst passerat och vintern är här igen...suck! jag har alltid gillat vintern.. men på någe vis så känner jag mig instängd när vintern kommer.. huuuu! Men men.. tilda fick iallafall sin första pulka av farmor idag.. så bara att det slutar blåsa ner mer snö och Tilda blir fri från hosta och snor så ska vi bege oss ut på en tur.. tills dess får vi nöja oss med inneåkning, vilket gillas starkt av tut =)



Klippningsdax

Hej hopp!

så var de helg igen, de e värst vad veckorna sveper förbi, snart är de jul och nyår igen!
Igår bar de av till frissan för en klippning, förklarade lite hur jag ville ha de och visade en bild, hon klippte lite kortare men de gör inget, ja blev faktiskt toknöjd, men nog är de ovant allt! men tänk, de ända jag behövde göra imorse var att blöta håret lite sen blåsa de tort, behövde inte ens borsta de... då är de kort =)



Nu är det snart dax att bege sig till teatern för helgrep hela dagen, sen väntar middag hemma med hela familjen Häggeborg/Söderkvist! därefter blir de lugna puckar så vi orkar med tvillingdop imorgon.. spännande och mysigt ska det bli. Hoppas bara att Tilda piggar på sig, annars får hon stanna hemma.. ;( och de vore trist om hon ska missa sina bästa kompisars dopdag. =(

// L


Torsdag 4 November

Så gick det en dag till..
Började dagen kl 05.30... liiiiite tidigt tyckte mamma, tyckte dock inte Tilda! Vi lekte en stund, åt frukost, sen blev det sängen igen i 30 min, sen var de full fart i tut-bilen (gåstolen) När klockan började närma sig nio så blev de läggdags för Tilda ute i vagnen, själv röjde jag järnet i sovrummet, 30 min senare vaknar lilldamen och de var dax för lite gröt. Efter de lekte vi inne och mormor kom på besök. Därefter lunch sen ut en timme och kastade kottar i vattnet, gick lite i skogen och tittade på alla träden, lekte lite med Anton, sen bar de in igen efter en timme. Efter tre blev det mellis sen besök av mormor igen eftersom både mamman å tildis var fruktansvärt uttråkade.Vi fyra kom pappsen hem, det blev kebab sen smög jag iväg till teatern för att repa lite, kändes riktigt bra idag!  När ja kom hem hör jag ända ut hur lillfisen skricker och väl uppe sprutar tårarna i omgångar och hon skricker maaammmmma maaammmmmma maaaaamma. Så himla trött var hon och saknade sin mor, hon blev helt hysterisk när jag gick på toa bara, sen tog de en stund innan hon lugnade ner sig och jag fick bärandes på henne på axeln gå och sjunga i mörkret tills hon somna, la jag henne ner blev hon stel som en pinne och bara skrek, lilla vän. De måste kännas fruktansvärt att vara så liten och ha sådan separationsångest, men de är ju en fas de små går igenom.. är väl så att bli stor =)

Tänk.. redan 9 månader och bestämd!! =) igår sa hon förreste för första gången ampa, någon som kan gissa vad de e? ;)

//L


De bästa som finns, min älskade dotter!


Så flyttar min ängel

Det är en konstig känsla jag har i magen, nästa som att "göra slut" med någon =/ Lisa har flyttat till Gbg nu och jag unnar henne verkligen de, henne om någon.. misstro mig inte på de, men jag är ändå lite..eller mycket ledsen för att hon inte är kvar här. Visst är vi vänner ändå, och kommer nog alltid att vara, men ni förstår nog, en bitterljuv känsla lixom. Det känns som jag lixom tänker hela tiden att hon kommer hem snart, att hon bara är på besök igen.. men riktigt så är det ju inte! Tror att den längsta tiden vi inte träffats på är nära en vecka.. & nu iallafall två månader.. och sen då efter nyår.. vem vet? kanske till sommaren?? halllåååå hur ska ja klara de utan min Lisa.. Och Söndagarna nu då.. vem ska nu titta på film med oss och mysa med godisremmmar och saft? hm..
Och kan inte låta bli att tänka på Tilda heller.. jag får helt enkelt proppa henne med lisa-bilder =)

jaja, snart börjar jag jobba, kanske blir bättre då? nu är ja ju hemma hela dagarna och hinner tänka och känna hela tiden!!

Men men, i de stora hela så är ändå glädjen större än sorgen, viktigast är att min fina tjej är lycklig, du om någon gumman är värd de nu, man kan väl nästan påstå att det var hög tid att vindarna vände åt ditt håll.. =)




Design by Designbloggar

eftersom jag är så himla kass på det här med design och dyligt så sökte jag på nätet och hittaden denna, regler för att använda den var att det skulle stå kvar åvanstående rubrik till detta inlägg, grejen är den att det står ju inte någonstanns, så för att upplysa om detta och göra rätt för mig när jag äntligen lyckats ändra min blogg lite så vill jag lägga in detta inlägg! alltså, den fina bakgrunden är alltså gjort av Designblogg!!! tusen tack! (gör ja nått fel, säg gärna till, är helt grön på detta område, ja vill ju inte trampa någon på tårna, bara glad att de finns folk som hjälper oss som inte begriper sig på för avanserade saker.. hehe så tack så mycket du som gjort denna fina design!! =)

//L

Så där ja.. då var jag igång igen..kanske

Så gör jag ett nytt försök att blogga. De kan ju inte vara sååå svårt att få till det! För snart ett år sedan kom min dotter till världen.. då tänkte jag att då måste ja väl ändå lyckas med detta skrivande när jag kommer vara hemma ett helt år...och här är jag nu.. ett år senare och knappt en sida skriven =)
Men men.. nu ska vi inte se bakåt.. bara framåt! jag väljer vad jag skriver, du väljer vad du vill ta del av. Ibland kanske en bild får tala för sig eller så kanske mina egna ord ger sitt. Jag älskar att läsa andras bloggar och därför tycker jag att jag borde bidra lite själv kanske. För de så kanske det inte kommer vara en endaste en som läser.. men men de skiter jag i. Huvudsaken jag får ner mitt på prent, kul att läsa sen! å vadå, jag skriver de jag vill och tycker att andra kan få ta del av, resten behåller jag som en hemlisburk för mig själv!! =)

Nä nu får de räcka, nu ska jag försöka begripa mig på hur man gör en snygg design, någon som har några tips?

// L

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0